Říjen je měsíc dýní, a proto jsme jako základní surovinu při vaření zvolili právě dýni. Část surovin jsme si vlastnoručně vypěstovali na školní zahradě (ty menší kousky). Žáci sedmých ročníků se při pracovních činnostech rozdělili na 2 skupiny – milovníci dýní a odpůrci dýní. Při tvorbě dýňové polévky a pečené dýně ale pomáhali všichni. Druhá skupina ovšem přišla o skvělý gastronomický zážitek při následné konzumaci pokrmů. Krásně oranžová zelenina nezklamala a vše chutnalo výborně. Jako bonus upekly žákyně 7. A skvělé sušenky, které oranžové menu vhodně doplňovaly. Již teď se těšíme na další téma – vánoční pečení.
Navigace pro příspěvek
Kalendář akcí
Přírodovědná soutěž – výběr žáků 9. ročníku
Divadlo Akord – Divá Bára 9.A, 9.B
OZO Ostrava 1.A
OZO Ostrava 1.A
DLO Sněhová královna 2.B
Jídelníček
Polévka
Rýžová
Oběd
Hamburská vepřová pečeně, houskový knedlík, džus
Oběd BL
Rýžová/blp/, hamburská vepřová pečeně/blp/, knedlík/blp/, džus